Love SofieLogo Love Sofie

Het Zweedse merk Love Sofie (voorheen Sofie Bly) is in 2011 opgericht door ontwerpster Sofie Bly. Love Sofie is gevestigd in het zuiden van Zweden; omringd door de oceaan en het Kullaberg natuurreservaat. Logisch dus dat het merk werkt vanuit passie voor de natuur en compassie voor ieder levend wezen. 
De schoenen en accessoires van Love Sofie worden in Spanje gemaakt. 

Welke materialen worden gebruikt?

Love Sofie doet haar uiterste best om de beste diervrije materialen te vinden die de markt te bieden heeft. Voordat elke collectie wordt gemaakt, zoeken ze naar en onderzoeken ze de nieuwste en meest interessante materialen die op de markt zijn. Ze nemen een kijkje bij een groot aantal leveranciers voordat ze beslissen welke materialen ze voor de schoenen gebruiken. Love Sofie zoekt altijd naar de beste kwaliteit, de beste uitstraling en de beste eco-compatibiliteit.

 • Plantleather:
  Als duurzaam merk blijft Love Sofie het liefst zoveel mogelijk weg van kunststoffen. Ze gebruiken nooit PVC en het synthetische leer is altijd van de beste kwaliteit. 'Plantenleer' is een van de meest innovatieve materialen van onze tijd. Een materiaal dat de CO2-voetafdruk van de producten verlaagt zonder dat dit ten koste gaat van de stijl.

  Het plantleather van Love Sofie is gemaakt door PU te mengen met granen en plantaardige zaden. Dit mengsel is in lagen gelamineerd om iets te creëren dat aanvoelt als dierlijk leer. Deze veganistische optie is niet schadelijk voor dieren en het is ademend, sterk en waterafstotend.
   
 • Biologisch katoen:
  Love Sofie gebruikt biologisch katoen dat is geteeld zonder kunstmatige meststoffen, pesticiden of genetisch gemodificeerd katoen. Een levenscyclusanalyse van Textile Exchange waarbij biologisch katoen wordt vergeleken met conventioneel geteelde katoen, toont aan dat biologisch katoen een verminderd broeikaseffect van 46% heeft, 70% minder aanzuringspotentieel, 26% minder eutrofiëringspotentieel (bodemerosie), 91% minder blauw waterverbruik en 62% minder primaire energievraag.
   
 • Gerecycled polyester:
  Love Sofie gebruikt gerecycled polyester om de afhankelijkheid van aardolie als grondstofbron te verminderen. Door gerecycled polyester te gebruiken, geven ze plastic een andere bestemming dan de vuilnisbelt. 

  Het werkt als volgt: het plastic wordt verzameld en kleine stukjes worden vervolgens gesmolten tot een vloeistof. Deze wordt omgezet in strengen van polyester. De strengen worden vervolgens gewoven. Het kost veel minder energie om gerecycled polyester te maken dan om nieuw polyester te maken. Gerecycled polyester heeft een 75% lagere koolstofvoetafdruk dan nieuw polyester. 
   
 • Gerecycled denim:
  Love Sofie gebruikt post-consumer gerecyclede denim. Recyclingvezels bieden voordelen voor het milieu: het vermindert de behoefte aan stortplaatsruimte (telt ook in geval van verbranding). Het vermindert de druk op nieuwe materialen en niet-hernieuwbare bronnen. Het resulteert meestal in minder vervuiling en energieverbruik dan de productie van nieuwe grondstoffen. Het milieuvoordeel van recycling is dat de vezel in principe steeds opnieuw kan worden gebruikt. Dit vervangt het gebruik van nieuwe denim vezels bij elke cyclus.

 

© 2011 - 2020 EN& schoenen: en eco en fabulous | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel